Studenten van ROC ter AA presenteren hun plannen voor Guruz | GURUZ

Studenten van ROC ter AA presenteren hun plannen voor Guruz

16 januari 2024

In oktober vorig jaar lieten we al weten dat ons team (tijdelijk) was uitgebreid met 9 accountmanagers vanuit het ROC ter AA. Hier komen de resultaten!

Vorig jaar werden we benaderd door een enthousiaste docent van het ROC ter AA, Sofie Brouwers. Met hun mooie mbo maken ze deel uit van het Learning Lab, gevestigd op de Human Campus (waar ook Guruz parttime is gevestigd). Lees het hele verhaal van het Learning Lab gerust hier

En Sofie is fan van Guruz! Dus ze nodigde team Guruz eens uit om te vragen wat haar team van maar liefst 9 studenten accountmanagers kunnen beteken voor onze rockende non-profit stichting?! Nou dat antwoord hadden we al heel snel bij Guruz. Arjan Elbers mocht de opdracht presenteren aan de kersverse accountmanagers van Guruz in het hart van het Learning Lab.
 


Opdracht:

Adviseer ons als stichting hoe wij elke mbo docent van Nederland fan kunnen maken van Stichting Guruz en al onze online gastcolleges. Lang verhaal kort?! Nog niet iedereen van de 35.000 mbo-docenten kent ons al, dus er is nog werk aan de winkel. By the way guys: dit is geen Jip & Janneke opdracht. Dit doet er echt toe in het mbo-landschap! Die zin was duidelijk voor het team.

Accountmanagers happy, challenge accepted!
 

 

Gister was het zover. Een deel van de studenten mocht hun advies presenteren aan team Guruz. De heren (er waren geen dames in het team) waren op onderzoek geweest en interviewden diverse docenten en studenten. Dit om een zo goed mogelijk beeld te krijgen en een passend advies te kunnen presenteren. 

Hun opmerkingen, ideeën en adviezen:

1. De gastcolleges zijn erg leuk en prettig naar te kijken, ze brengen echt veel praktijkkennis naar school toe
2. Gebruik LinkedIn om teamleaders van ROC's op te sporen
3. Probeer binnen elke school één of twee goede ambassadeurs te vinden die je helpen met verspreiden
4. Ga naar alle onderwijs beurzen om te vertellen wat jullie doen
5. Leg docenten uit hoe ze de online gastcolleges kunnen gebruiken in de klas door middel van een workshop
 


En de leukste aanbeveling:
Wellicht kunnen jullie ook een online gastcollege maken voor alle leerbedrijven, zodat zij zich goed kunnen voorbereiden op de komst van een nieuwe stagiaire. Dan kan het bedrijf en de student makkelijker en sneller van start.

Results:
Team Guruz is erg blij met de aanbevelingen! 

Supergaaf & oproep andere ROC's:
Practice what you preach. Hoe tof is het om samen met een team van jonge gasten impact te gaan maken in het mbo-onderwijs. Sofie veel dank voor dit geweldige project! We roepen andere ROC's ook vooral op om samen met ons projecten te doen! Niets zo leuk als samen met mbo rocken!

 Nog één keer over ons:
Met onze non-profit stichting Guruz als “missing link” maken we het Nederlandse mbo beter en helpen we het bedrijfsleven met hun employer branding in het mbo. Guruz maakt briljante online gastcolleges van bedrijven en stelt deze ter beschikking aan alle mbo's van Nederland. Zo versterken we samen het mbo imago. Guruz is mede mogelijk gemaakt door founding partners: Driessen en DIT Personeel.