Eerste Guruz Ambassadeurs Borrel | GURUZ

30 mei 2023

Op donderdagavond 25 mei was het zover! De eerste Guruz Ambassadeurs Borrel.

Wat doe je als non-profit stichting die nog niet wereldberoemd is? Precies dan vraag je een groep goeroes en bekende persoonlijkheden in de sector om zich aan te sluiten als ambassadeur om je te helpen. 

Wat doen die ambassadeurs dan?

De ambassadeurs van Stichting Guruz helpen ten eerste de missie (het gat tussen mbo-onderwijs en arbeidsmarkt kleiner maken). Dat doen ze door bekendheid te geven aan de stichting, hun netwerk in te zetten en de missie te helpen met diverse andere goede initiatieven. Zo worden er posts gedeeld op social media, krijgen we leads voor nieuwe online gastcolleges en worden we geintroduceerd bij mbo-scholen en de aansluitende politiek.

Ambassadeurs helpen ook om Guruz een smoel (podium) te geven, mooie voorbeelden zijn Bas Westland met Emerce Recruitment en Geert-Jan Waasdorp met de Webinar week. Deze ambassadeurs kwamen donderdag 25 mei voor het eerst allemaal samen in een kroegje in Houten. Want het minste dat je voor deze professionals kunt doen is een leuke borrel organiseren in het midden van Nederland.


Het Programma:

Onze voorzitter Paul Storimans trapte de avond af: waarom is Guruz opgericht en waar willen we naar toe?
Founder Arjan Elbers nam het over: waar zijn we allemaal mee bezig als stichting en wat hebben de ambassadeurs allemaal al opgeleverd?

Vervolgens gingen vier groepjes ambassadeurs uit elkaar met de vraag: hoe kunnen we nog meer waarde toevoegen aan het ambassadeursschap?





Na een half uurt kregen we mooie tips vanuit de vier groepjes gepresenteerd!



Er zaten hele concrete en waardevolle tips en adviezen tussen om nog meer waarde toe te voegen aan het ambassadeursschap. Zowel de organisatie als het bestuur van Stichting Guruz vond het een bijzonder geslaagde avond. We zijn de ambassadeurs dan ook bijzonder dankbaar voor alles wat ze al gedaan hebben en nog gaan doen!

Shout out aan:

Op deze avond waren de volgende ambassadeurs aanwezig: Wouter van Neer, Sebastiaan Cové, Ellen van Hierden, Chantal Abels, Jan-Karel Sindorff, Geert-Jan Waasdorp, Annelies Graafland, Martien Hermens, Mascha van der Heijden, Ingrid Bosch, Bas Westland, Nicol Tadema, Gusta Timmermans, Peer Goudsmit, Ben Snoeijs, Marnix van Doorn, Barbara Kramer en Jeroen Tijink. 

Namens organisatie en bestuur waren aanwezig: Patrick van der Ploeg, Rudi van Hoof, Paul Storimans, Nicoline van Mulken en Arjan Elbers. 


Vervolg:

Als organisatie gaan we aan de slag met de tips en tricks van de ambassadeurs. Eén van de belangrijkste tips was: trek ook ambassdeurs aan uit mbo-onderwijs, studenten en politiek. Dus we houden ons graag aanbevolen voor nieuwe ambassadeurs. 


Nog één keer over ons:

Met onze non-profit stichting Guruz als “missing link” maken we het Nederlandse mbo beter en helpen we het bedrijfsleven met hun employer branding in het mbo. Guruz maakt briljante online gastcolleges van bedrijven en stelt deze ter beschikking aan alle mbo's van Nederland. Zo versterken we samen het mbo imago. Guruz is mede mogelijk gemaakt door founding partners: Driessen en DIT Personeel.