Nicol Tadema | GURUZ

Nicol Tadema

Tekst Guru / Ambassadeur

Nicol Tadema - Tekst Guru / Ambassadeur

De afgelopen jaren schreef Nicol duizenden vacatureteksten. Dat deed ze voor uiteenlopende bedrijven waaronder Rijksmuseum, Securitas en Transavia. Ook schreef zij 4 boeken waarvan bij 3 hiervan de vacaturetekst de hoofdrol speelt. Inmiddels is Nicol een veelgevraagd trainer en spreker als het gaat om het overtuigen met tekst. Dit doet zij vanuit haar eigen label Scoren met Woorden. Wervingsprofessionals van onder andere het Maasstad Ziekenhuis, vidaXl, Maandag® en DSV volgden al haar training ‘Scoren met vacatureteksten’.

In haar vak ervaart Nicol regelmatig dat de mbo-doelgroep zwaar wordt onderschat. Popt er weer een vereiste op zoals ‘minimaal een hbo-diploma’? Dan stelt ze altijd de waarom-vraag die vervolgens vaak onbeantwoord blijft. En die vacature? Die blijft lange tijd onvervuld omdat er wordt gezocht in een zo goed als lege vijver.

Waarom dan toch niet die mbo-professional? Met z’n hands-on mentaliteit en vaak al de nodige stage-ervaring op zak? Nicol gelooft erin dat verder kijken dan je neus lang is loont, zeker als jij je als werkgever realiseert hoe waardevol de mbo-doelgroep is. Met haar ambassadeurschap voor Guruz hoopt Nicol het gat tussen het mbo en de arbeidsmarkt te verkleinen.

On the side:

auteur van 4 boeken: Werven met Woorden, de nieuwe Werven met Woorden en Tekst werkt.
oprichter van tekstbureau Voor Tekst. Co-founder van én expert Wervende teksten op Kiqit, het kennisplatform voor recruitment.