Max Boodie | GURUZ

Max Boodie

Playtowork Guru / Ambassadeur

Max Boodie - Playtowork Guru / Ambassadeur

Max Boodie (Gendringen , 30 juli 1964) is ondernemer, investeerder én wetenschapper (PhD). Boodie verdiende zijn sporen bij adviesbureau Berenschot en detacheerder DPA. Van 1990 tot 1997 werkte hij bij adviesbureau Berenschot als adviseur op gebied van productiviteitsvraagstukken en productie-logistiek. In 1997 richtte hij binnen Berenschot de inkoopgroep op en leidde deze tot eind 2004. In 2005 startte hij voor DPA de inkoop en supply chain tak op om deze in vijf jaar uit te bouwen tot een van de vier pijlers van DPA. Begin 2010 verkocht Boodie zijn belang, waarna Boodie een kleine twee jaar deel uit maakte van de Raad van Bestuur.
Na vele publicaties over inkoop verscheen er in 2013 van hem een lijvig boekwerk over een nieuw onderwerp dat hem greep: de flexibele inhuurmarkt. Samen met Rob de Laat en Paul Oldenburg schreef hij het boek Professioneel Inhuren van Flexibele Arbeid. Naar verwachting verschijnt er in 2019 een tweede herziene derde druk. 

Naast zijn activiteiten als auteur en start-up investeerder in onder meer Ramblercity.nl, StatsQuo.com, Great People en Banenruil.nl is hij CEO van arbeidsbemiddelingsplatform PlaytoWork dat hij in 2016 mede met twee andere ICT-ondernemers heeft opgericht. Zie www.playtowork.nl.

In juni 2018 heeft hij aan de Rijksuniversiteit Groningen met succes zijn promotieonderzoek naar ‘purchasing knowing-doing gaps’ verdedigd. Zoals dat zo mooi heet ‘ter verkrijging van de graad van doctor. In zijn proefschrift geeft hij samen met zijn begeleiders prof. dr. Dirk Jan Kamann, prof. dr. Jack Van der Veen en dr. Jana Vyrastekova antwoord op de vraag ‘waarom inkopers wel wéten hoe het moet, maar het niet altijd doen’.
Meer informatie op www.professioneelinhuren.nl en www.maxboodie.nl.
 
Specialties
Business Consultancy, Executive search, Business Development, Internet platform technology, Private investor.

Experience
Purchasing strategy consultant, CCO, Managing Director, PhD, Author, CEO