Geert-Jan Waasdorp | GURUZ

Geert-Jan Waasdorp

Werf& Guru / Ambassadeur

Geert-Jan Waasdorp - Werf& Guru / Ambassadeur

Zo herken je mij: 100% arbeidsmarktdata en arbeidsmarktkennis

Mijn overall ambitie: vraag en aanbod beter laten aansluiten op de arbeidsmarkt. Welk talent u ook zoekt, met Intelligence Group kunnen wij u vertellen waar dit talent zich (internationaal) bevindt, hoe u het kunt vinden, verleiden, bereiken, benaderen en bewegen. Tegelijkertijd brengen wij in kaart waar de kansen op de arbeidsmarkt liggen voor bepaalde doelgroepen. Wat zijn kansrijke alternatieve beroepen? Welke opleidingen vergroten mijn arbeidsmarktkans? Hoe kan ik mijn arbeidsmarktkans vergroten, nu en in de toekomst? Al onze data is toegankelijk via API’s, dashboards en makkelijk leesbare rapportages. Wij concentreren ons op data en praktisch te gebruiken informatie.

Met het bedrijf arbeidsmarktkansen.nl, dat ik samen met Ben Rogmans ben begonnen in 2017, berekenen wij o.a. voor financiële dienstverleners de arbeidsmarktkansen van flexwerkers en zzp’ers op de arbeidsmarkt. Deze berekeningen worden gebruikt in de beoordeling van hypotheekaanvragen. De algoritmes van arbeidsmarktkansen.nl kunnen voor vele bredere doeleinden worden gebruiken dan alleen hypotheekverstrekking, alwaar wij ons de komende jaren op zullen richten.

Verder richtte ik in 2006 de Academie voor Arbeidsmarktcommunicatie op samen met Martijn Hemminga, en heb ik diverse boeken geschreven zoals ‘schaarste bestaat niet’, ‘zo vind je een baan’, ‘recruitment kengetallen’ en ‘bouwen aan het nieuwe employer brand’. In 2015 was ik mede oprichter van de Hogeschool voor Recruitment. Specialties: arbeidsmarktdata, arbeidsmarktcommunicatie, werving, doelgroeponderzoek, werk-naar-werk, employability, arbeidsmarktkansen, recruitment data, arbeidsmarktanalyse, doelgroepkennis, global recruitment Intelligence, sourcing, research, arbeidsmarktkennis, global talent acquisition, wereldwijde werving, opleiden, trainingen, jobhunten.