Guruz op bezoek bij Brainport Industries Campus | GURUZ

Guruz op bezoek bij Brainport Industries Campus

19 maart 2024

Brainport Industries Campus (BIC) is hét gezicht van de hightech maakindustrie. Een internationale campus in het hart van
Brainport Eindhoven waar toptechnologie, onderwijs, overheid en hoogwaardige faciliteiten samenkomen onder één dak.

Brainport Industries Campus is een unieke locatie in de Brainport regio, waar meer dan 50 bedrijven in de hightech maakindustrie en 3 onderwijsinstellingen zijn gevestigd. Smart Industry komt hier letterlijk en figuurlijk van de grond, in een geheel circulair gebouw dat modulair is opgezet.

Het is dé plek waar de hightech maakindustrie elkaar ontmoet, waar bedrijven leren van elkaar en direct samenwerken met de nieuwe generatie technisch opgeleiden. Op deze manier wordt er optimaal gebruik gemaakt van kennis en kunde om tot innovatieve oplossingen en vernieuwing te komen.

Behalve kennis en ervaring worden hier ook faciliteiten gedeeld om te produceren en te innoveren. Samen geven we vorm aan het innovatieprogramma Fabriek van de Toekomst voor de high tech maakindustrie.


Stichting Guruz was te gast!! 

Olaf van Nugteren (voormalig CvB van Summa College) nodigde ons uit op de campus. We werden hartelijk ontvangen door Saartje Janssen (directeur techniek Summa College) en diverse collega's. 

Na een kennismaking kregen we een rondleiding op de campus met het ene gave voorbeeld na het andere. Ontwikkelingen en samenwerkingen tussen bedrijven, overheid en onderwijs die echt hout snijden. Hightech machinepark, challenges waar je “u” tegen zegt. Fabriek van de toekomst, vernieuwende testopstellingen en nog veel meer. Man wat is dit gaaf!

Voor Guruz een prachtig voorbeeld over hoe de werelden van mbo-onderwijs en de arbeidsmarkt van vandaag echt succesvol kunnen samenwerken. 


Topmatch

Brainport Industries Campus en de missie van Stichting Guruz zijn echt een topmatch. Het verkleinen van het kennisgat tussen mbo-onderwijs en arbeidsmarkt!! Direct een vervolg gepland om samen gave dingen te doen. Wordt vervolgd…


Nog een keer over ons!

Met onze non-profit stichting Guruz als “missing link” maken we het Nederlandse mbo beter en helpen we het bedrijfsleven met hun employer branding in het mbo. Guruz maakt briljante online gastcolleges van bedrijven en stelt deze ter beschikking aan alle mbo's van Nederland. Zo versterken we samen het mbo imago. Guruz is mede mogelijk gemaakt door founding partners: Driessen en DIT Personeel.