André Kuipers heeft een oproep aan ALLE mbo-studenten van Nederland! | GURUZ

André Kuipers heeft een oproep aan ALLE mbo-studenten van Nederland!

18 november 2023

André Kuipers is een wereldberoemde Nederlandse astronaut. Hij werkte voor ESA (Europese ruimtevaartorganisatie) en hij was als eerste Nederlander 204 dagen in de ruimte gedurende twee missies.

En nu heeft André een dringende oproep aan alle mbo-studenten van Nederland! Want hij is op zoek naar de grootste ideeën, de meest creatieve lifehacks en de meest bizarre space inventions om onze wereld vooruit te brengen. En daar kun jij hem dus bij helpen!In 2024 vindt het NL Moonshots24 event plaats. Hier worden de beste ideeen van alle studenten gepresenteerd aan 100 astronauten. Uiteindelijk gaan 100 studententeams met de 100 astronauten samen aan de slag met deze crazy ideas! Bekijk hier de oproep van André:
 

 

 

NL Moonshots24 heeft vijf impactvolle missies:


Earth

Ontdek de wereld: klimaat, natuur, biodiversiteit. Hier verwelkomen we wilde, crazy onhaalbare, revolutionaire ideeën om onze planeet te redden. Wat dacht je van reusachtige zeepbellen om het klimaat te sturen? Of een plan om de planeet echt groen te maken met space plants?

Human

Duik in de wereld van menselijke invloed, uitdagingen en de impact van ruimtereizen op de menselijke psychologie en gezondheid. In deze missie moedigen we je aan om te experimenteren met ideeën die de mensheid op zijn kop zetten. Stel je voor dat we dromen kunnen delen via de ruimte of zelfs nieuwe manieren kunnen vinden om onsterfelijk te worden. Jouw crazy ideas kunnen hier de toekomst van de mens vormgeven.

Tech

Maak de evolutie mee van Homo sapiens naar Homo technicus, waar technologie een cruciale rol speelt in ruimteverkenning. Hier kun je de wildste technologische dromen verkennen. Misschien is er een manier om de mensheid te upgraden naar cyborgs die geschikt zijn voor ruimtereizen, of kun je denken aan het bouwen van een ruimtelift naar de maan. Laat je verbeelding de vrije loop!

DAT/AI

Dompel jezelf onder in de wereld van gegevens, waar satellieten alles aandrijven, van bankwezen tot nooddiensten, en de toekomst van kunstmatige intelligentie stimuleren. Stel je voor dat je de controle hebt over alle gegevens in het universum. Hoe zou je dat gebruiken? 

Extraordinary

Voor de meest buitenissige ideeën hebben we dit buitengewone thema. Hier is geen limiet aan de gekheid. Denk aan tijdreizen, communicatie met buitenaards leven of het creëren van een parallel universum. Alles is mogelijk! 


André vroeg Stichting Guruz om deze gave oproep voor Moonshots bekend te maken bij alle mbo-studenten van Nederland. Die uitdaging pakken wij natuurlijk graag aan!


Meedoen?!

Voor meer informatie of het indienen van jouw crazy idea ga je naar www.moonshots24.nl. Vanuit Guruz gaan we deze geweldige Moonshots zeker volgen!! Dus succes aan alle mbo-studententeams, vol aan de bak want je kunt jouw project indienen tot uiterlijk 8 januari 2024. Pak deze kans om de wereld te verbeteren met jouw toffe ideeën. Doe nieuwe ervaring op en vergroot je netwerk.


Twijfel je nog?

Bekijk dan André's oproep filmje nog even, want:Zonder mbo zetten we geen voet op de maan!

Nog een keer over ons!

Met onze non-profit stichting Guruz als “missing link” maken we het Nederlandse mbo beter en helpen we het bedrijfsleven met hun employer branding in het mbo. Guruz maakt briljante online gastcolleges van bedrijven en stelt deze ter beschikking aan alle mbo's van Nederland. Zo versterken we samen het mbo imago. Guruz is mede mogelijk gemaakt door founding partners: Driessen en DIT Personeel.