Aftermovie Mbo Imago Hackathon met verrassing!! | GURUZ

Aftermovie Mbo Imago Hackathon met verrassing!!

18 september 2023

In april van dit jaar organiseerde Guruz samen met PlaytoWork de allereerste Mbo Imago Hackathon ooit!

Hoe kunnen we het mbo imago nu echt verbeteren? Iedereen praat er veel over, maar Stichting Guruz en PlaytoWork kwamen in de actiestand. Op 20 april organiseerden we de eerste mbo imago hackathon bij MBO Utrecht. 

Check de aftermovie hier!!
 

 

 

Wat was het doel van de hackathon?

Het doel van de mbo imago hackathon was om iets concreets te kunnen doen voor een sterker mbo imago. Met name vanuit werkgevend Nederland.


Accelerator

Om het gesprek goed te kunnen voeren en begeleiden hadden we een accelerator nodig. Dit werd het mbo benchmark onderzoek met als centrale vraag: "hoe werft Nederland nu eigenlijk mbo-ers"? Het onderzoek is uitgevoerd door PlaytoWork met onze stichting Guruz als partner. De eerste resultaten van het onderzoek werden gepresenteerd door Max Boodie. Deze resultaten werden omgevormd tot stellingen. En deze stellingen werden het startpunt voor 6 hackathon groepen. Allen met één doel: hoe maken we dat mbo imago nu een stukje beter?!

Het mbo arbeidsmarkt benchmark onderzoek is overigens hier te verkrijgen!


Het dagprogramma

We waren te gast in het prachtig nieuwe gebouw van MBO Utrecht. Kwartiermaker Henk Nurmohamed heette iedereen hartelijk welkom. Veerle Martens (CMO PlaytoWork) en Arjan Elbers (Founder Stichting Guruz) openden het bal. Wat is nou het mbo imago? En hoe zou Nederland eruit zien als alle vaders, moeders en verzorgers gewoon nooit meer toe hoeven te lichten waarom hun kind op het (v)mbo zit?
Na een serieuze verdieping volgden de presentaties van de 6 werkgroepen aan het panel en publiek. Het panel bestond uit Marianne Koot (Oprichter Girlzchoise), Eugene van den Hemel (MIR 2023 en Ambassadeur Guruz), Barbara de Koning-Gans (COO Vodafone-Ziggo en moeder van mbo student), Antonella Carletti (Directeur Economie & Ondernemen MBO Utrecht), Suzanne Knol (mbo student), Emin Kececi (Meesters met dromen) en Arjan Elbers (Founder Stichting Guruz & Voorzitter Recruiters United).Wat werd er zoal gepresenteerd door de diverse groepen?

Een greep uit de presentaties en ideeën van de dag: noem de mbo'ers studenten in plaats van leerlingen. Zorg voor van salarisgelijkheid tussen mbo en hbo. Creëer meer mogelijkheid om studenten sneller te laten wisselen tijdens hun studie, om ze te laten ontdekken wat echt bij ze past. Stages en leerplekken zijn echt het geheime wapen om zaken te verbeteren. Het mbo heeft rolmodellen nodig.


Waar kunnen we direct mee aan de slag?

Dit was niet onze laatste maar onze eerste mbo imago hackathon. Mbo is meer dan alleen kappers en stukadoors. We moeten het imago niet pimpen, we moeten de studenten en hun werk serieus nemen. Maak het mbo meer zichtbaar, laat concreet zien wat er gebeurt als mbo'ers een dag (of een week) niet werken. 


De verrassing:

We hebben een kick-ass Hackathon kit ontwikkeld voor mbo's om zelf een mbo imago hacathon te organiseren!! Dus ben je een mbo en krijg je net zoveel energie als wij om zo'n topdag te organiseren? Je kunt 'm gratis bij ons bestellen. Neem contact op via het contactformulier op onze website!Nog één keer over ons:

Met onze non-profit stichting Guruz als “missing link” maken we het Nederlandse mbo beter en helpen we het bedrijfsleven met hun employer branding in het mbo. Guruz maakt briljante online gastcolleges van bedrijven en stelt deze ter beschikking aan alle mbo's van Nederland. Zo versterken we samen het mbo imago. Guruz is mede mogelijk gemaakt door founding partners: Driessen en DIT Personeel.